La sfarsitul lunii octombrie 2002, Leonard Cazan, seful fostului Minister al Dezvoltarii si Prognozei, acorda titlul de Parc Industrial societatii comerciale Prahova Industrial Parc SA Valenii de Munte.
La sfarsitul saptamanii trecute, Primaria Valenii de Munte si conducerea parcului industrial care a ajuns sa implineasca zece ani de la infiintare au marcat „ziua de nastere” a societatii, alaturi de reprezentanti ai Consiliului Judetean Prahova si de cei ai firmelor care isi desfasoara activitatea in incinta Prahova Industrial Parc SA.
Organizatorii evenimentului – Primaria Valenii de Munte si Prahova Industrial Parc SA, sub patronajul Consiliului Judetean Prahova, reprezentat la eveniment de catre Fabioara Ionescu, administratorul public al judetului – au decernat diplome de excelenta pentru firmele care au dezvoltat afaceri importante in parcul industrial din localitatea prahoveana. Diplomele au fost acordate, de catre conducerea parcului, pentru prima firma infiintata in incinta Parcului Industrial Valenii de Munte, pentru firma care are cei mai multi angajati, pentru firma cu cea mai mare cifra de afaceri si pentru cea mai amenajata locatie de firma din parc. Primaria Valenii de Munte si SC Prahova Industrial Parc SA au decernat, de asemenea, o Diploma de excelenta presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, promotorul aparitiei parcurilor industriale pe raza judetului.
Pentru administrarea Parcului Industrial din Valenii de Munte, a luat fiinta SC Prahova Industrial Parc SA, cu o suprafata de 28 de hectare si cu un capital social de 4.654.000 de lei, preluat de la fosta uzina mecanica Valenii de Munte, din care 200.000 de lei a constituit suma initiala cu care a participat la capital Consiliul Judetean Prahova.
De la inceputul lunii august 2007, prin hotarare a Consiliului Judetean Prahova, Parcul Industrial a trecut in subordinea Consiliului Local Valenii de Munte.
In prezent, in Parcul Industrial Valenii de Munte isi desfasoara activitatea un numar de 31 de firme cu capital strain, mixt si autohton, insumand 1200 de angajati, activitatile de productie fiind dintre cele mai diverse: constructii metalice civile si industriale, prelucrari mecanice prin aschiere, confectii textile, prelucrare lemn, incaltaminte, mase plastice, prelucrare geam, marochinarie sau cartonaje.
V.STOICA