Primaria municipiului Ploiesti informeaza ploiestenii ca in aceste zile la sediul primariei se desfasoara o noua etapa din procesul precontractual pentru proiectele de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului.

In urma evaluarii tehnico-economice, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a declarat acceptate proiectele de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului pe traseele 101 si 102, iar etapa ce se desfasoara in aceste zile este ultima inaintea semnarii cererii de finantare cu fonduri europene.

La sedintele de lucru participa experti ai Organismului Intermediar, Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, precum si un expert din partea Autoritatii de Management al Programului Operational Regional. Din partea municipiului Ploiesti participa domnul primar Iulian Badescu, insotit de membrii unitatii de implementare a acestor proiecte.

Scopul intalnirilor este verificarea la fata locului a realitatii si corectitudinii informatiilor furnizate in cererea de finantare. De asemenea, se verifica prin vizualizarea integrala a traseului daca sunt indeplinite toate conditiile pentru implementarea proiectului si in special daca locatia stabilita pentru implementarea proiectului este disponibila.

Sedintele vor continua pana marti, 27 noiembrie 2012, data la care se va intocmi raportul de vizita la fata locului, urmand ca in cel mai scurt timp sa se stabilieasca data la care se va semna contractual de finantare.

Prin proiectele de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului demarate de Primaria Municipiului Ploiesti se urmareste imbunatatirea infrastructurii de transport public aferenta liniilor de tramvai 101 si 102, pe o lungime totala de 20km, lucrarile urmand sa se desfasoare pe o durata estimata de 28 de luni de la semnarea contractului de finantare.

Pentru atingerea acestui obiectiv, se vor realize urmatoarele masuri:

– Refacerea infrastructurii si a suprastructurii caii de rulare a tramvaiului
– Refacerea peroanelor, adaptandu-le pentru persoanele cu dizabilitati
– Refacerea cablurilor de alimentare in curent continuu
– Refacerea liniei aeriene de contact, cu asigurarea compensarii retelei prin compensatorii cu greutate si suspensie izolanta ”delta”
– Refacerea stalpilor de sustinere a retelei de contact
– Refacerea structurii rutiere adiacente caii de rulare a tramvaiului

Conform ghidului Solicitantului Programului Operational Regional 2007-2013, pentru aceste proiecte de reabilitare a caii de rulare a tramvaiului, valoarea asistentei nerambursabile care va fi primita este de 98% din valoarea totala a costurilor eligibile, beneficiarul – Municipiul Ploiesti – urmand sa suporte si costurile neeligibile, pe langa contributia proprie de 2% din valoarea totala a costurilor eligibile.