În ziua de 23.11.2012, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Măgureni, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu în zona denumită Satul Banului, au depistat un bărbat care transporta cu atelajul hipo personal cantitatea de 0,200 mc material lemnos, fără a deţine documente legale pentru acesta.
S-a stabilit că materialul lemnos transportat provine ca urmare a tăieri ilegale a unui arbore cu un diametru la cioată de 24 centimetri, specia stejar din fondul forestier proprietate publică a statului de pe raza comunei Măgureni.

Totdată, a fost depistată o altă persoană care transporta cu autoutilitara personală cantitatea de 1,4 mc material lemnos, fără a deţine documente legale pentru acesta. S-a stabilit că materialul lemnos transportat provine ca urmare a tăieri ilegale a doi arbori cu un diametru la cioată de 35 centimetri fiecare din specia fag şi stejar.
Celor trei le-au fost întocmite procese verbale de contravenţie, valoarea sancţiunilor aplicate este de 3.600 lei.
Totodată materialul lemnos a fost ridicat şi predat în custodie personalului silvic.

La data de 25.11.2012, poliţiştii Postului de Poliţie Valea Doftanei au oprit în trafic o autoutilitară care transporta cetină de brad, depozitată în caroseria autovehiculului.
În caroseria autoutilitarei au fost găsiţi de 170 buc. pomi de Crăciun, cu înălţimi cuprinse între 1,70 metri – 3 metri şi 38 legături cetină de brad, având fiecare masa de aprox. 15 kg.
Atât cei 170 pomi de Crăciun, nemarcaţi sigiliu crotaliu prevăzut de normele legale în vigoare, cât şi întreaga cantitate de brad au fost confiscate şi predate organelor silvice.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

În urma unei acţiuni organizată împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Câmpina, în zona unei păduri de pe raza comunei Filipeştii de Pădure au fost depistate 8 persoane care sustrăgeau arbori de diferite esenţe şi dimensiuni, pe care îi transportau cu căruţele.
Cantitatea de 7 mc material lemnos găsită asupra acestora a fost ridicată în vederea confiscării, faţă de cele opt persoane depistate fiind luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 8.500 lei.