Cristi Toader, directorul Politiei Locale Ploiesti, are de gand sa ia masuri drastice impotriva celor care se fac vinovati de modul in care s-au realizat achizitiile publice si s-a urmarit derularea contractelor de lucrari, servicii si furnizare de produse, dupa ce auditul intern al Primariei Ploiesti a scos la iveala nenumarate probleme.
Astfel, potrivit declaratiilor sefului Politiei Locale, dupa o analiza atenta a ceea ce s-a intamplat in ultimii doi ani in privinta achizitiilor publice si a modului de urmarire a contractelor, precum si a platilor efectuate in afara cadrului legal, va propune schimbarea responsabililor cu achizitiile publice si cu activitatea financiara a institutiei pe care o conduce de la mijlocul lunii august 2012. De fapt, la putin timp de la numirea sa pe postul de director al Politiei Locale Ploiesti, Cristi Toader a promis ca va solicita o misiune de audit „pentru a vedea de unde porneste” in activitatea de conducere a politistilor locali ploiesteni. Acest lucru s-a intamplat, iar in editiile noastre anterioare am dat publicitatii rezultate din raportul intocmit de catre auditorii interni ai Primariei Ploiesti.
Pe de alta parte, exista varianta ca persoanele responsabile de problemele constatate sa fie chemate in fata comisiei de disciplina a institutiei, iar, in functie de decizia acesteia, sa fie date si eventuale sanctiuni. „Daca aceia care s-au ocupat pana acum de achizitii si de partea financiara nu si-au facut treaba, voi propune sa li se dea altora sansa de a conduce aceste sectoare”, a precizat Cristi Toader, seful Politiei Locale Ploiesti.
Functionarii Serviciului de Auditare Interna din cadrul Primariei Ploiesti au luat la puricat, recent, documentatia aferenta perioadei 1 septembrie 2010 – 31 august 2012 in privinta modului in care s-au derulat licitatiile si contractele care s-au semnat in urma achizitiilor directe la Politia Locala Ploiesti.
Patru probleme majore au iesit la iveala in urma misiunii de audit intern, care s-a incheiat recent la Politia Locala Ploiesti: neconformitati privind activitatea de achizitii publice, de incheiere si urmarire a contractelor, de efectuare a platilor catre furnizori, dar si in privinta inventarierii activelor, a datoriilor si a capitalurilor proprii. Neregulile constatate in perioada controlului – care a durat o luna – au fost inregistrate in timp ce la conducerea Politiei Locale Ploiesti s-au aflat Marius Duta si Daniel Tanase.
V. STOICA