• La eveniment, alaturi de presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, au participat si candidatii USL la Parlamentul Romaniei – Gratiela Gavrilescu si Georgica Severin

La un an de la inceperea lucrarilor, ieri, la Cocorastii Mislii a avut loc inaugurarea oficiala a cladirii in care vor fi amenajate doua cabinete medicale individuale, un cabinet stomatologic si o farmacie, care vor deservi locuitorii comunei, dupa obtinerea tuturor autorizatiilor necesare.

Cladirea moderna a fost realizata cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Prahova, autoritatea judeteana contribuind cu majoritatea fondurilor necesare realizarii imobilului. La inaugurarea de ieri s-a dovedit faptul ca banii de la bugetul judetului au fost distribuiti primariilor prahovene indiferent de culoarea politica a edililor localitatilor, avand in vedere ca Daniel Alexandru, primarul din Cocorastii Mislii, face parte din PDL. Prezent la inaugurarea centrului medical – a carui valoare totala se ridica la 722.000 de lei si are o suprafata de 350 de metri patrati – presedintele CJ, Mircea Cosma, a declarat: „Consiliul Judetean Prahova sprijina cinci astfel de centre in fiecare an. In acest an, se vor mai inaugura centrele medicale la Colceag, Ceptura, Vadu Sapat si Cornu, iar la anul vom avea alte cinci care se vor deschide, incepand cu Alunis si cu Adunati. Consiliul Judetean face ceea ce aventurierii postrevolutionari nu au reusit sa faca, adica sa sprijine medicina primara, ceea ce numim astazi medicii de familie, pentru ca aceasta veriga a fost abandonata. A fost abandonata pentru ca nu aducea profit in urma tranzactiilor de echipamente medicale sau de medicamente. Alti aventurieri – cum a fost acela care a venit din dealul Clujului sa conduca Guvernul – s-au apucat sa inchida spitale de-a valma. Nu este admis asa ceva in Romania de astazi. De aceea, indiferent de ce se spune, Consiliul Judetean Prahova sprijina modernizarea sistemului sanitar, inclusiv medicina primara, chiar daca nu este responsabilitatea administratiei judetene aceasta sarcina. Alaturi de primarii din localitatile prahovene si de consiliile locale vom dota cu aparatura pentru diagnosticarea exacta a pacientilor dispensarele din comunele prahovene, bineinteles dupa ce acestea vor fi modernizate. Ii avem astazi, aici, pe candidatii USL pentru Parlamentul Romaniei, pe candidatul pe Colegiul 3 Camera Deputatilor – Gratiela Gavrilescu, si pe candidatul pe Colegiul 1 Senat – Georgica Severin. Cei doi nu au fugit, pentru ca daca veneau candidatii PDL, eu i-as fi intrebat «Voi ati inchis spitale, vreti sa-l inchideti si pe asta?». Cei doi candidati ai USL – Gratiela Gavrilescu si Georgica Severin – nu vor inchide niciun spital, nu vor taia niciun salariu, nu vor micsora pensiile si nu vor reduce locurile de munca. Dimpotriva, in programul USL scrie asa: spitale moderne, centre medicale moderne, asistenta medicala gratuita la nivelul de baza pentru toti cetatenii, dar mai scrie si locuri de munca si cresterea salariului minim si a pensiei minime”.
Gratiela Gavrilescu, candidatul USL pentru Colegiul 3 Camera Deputatilor – din care face parte si comuna Cocorastii Mislii – a tinut sa precizeze ca sanatatea populatiei nu are culoare politica pentru social liberali, iar Georgica Severin, candidatul USL pentru Colegiul 1 Senat, a mentionat ca, in tara in care presedintele statului a spus medicilor ca pot sa plece in strainatate, este foarte important ca autoritatea judeteana asigura fondurile pentru deschiderea unor obiective in care locuitorii sa aiba parte de servicii medicale moderne.
Violeta STOICA