Ieri, cu o zi inaintea Sarbatorii Nationale a Romaniei – 1 Decembrie – presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a avut ocazia sa le tina o lectie de istorie locuitorilor din comuna Berceni. Prezent la inaugurarea noului sediu al Primariei Berceni, Mircea Cosma a tinut un discurs emotionant, facand apel la prahoveni pentru a lasa deoparte neintelegerile si vrajba: „Sa ne aducem aminte de jertfa celor care au facut ca noi sa fim astazi romani. Sa lasam vrajba, clevetirile, sa lasam ura si pizma dintre noi si sa ne adunam in jurul steagului national, sa aratam inca o data lumii ca am singerat cu un milion de morti ca sa facem o tara – Romania Mare si sa ne aducem aminte de ea!”. Presedintele Consiliului Judetean Prahova, un cunoscut impatimit al istoriei nationale, a tinut audienta cu sufletul la gura, recitand o poezie patriotica dedicata Zilei Nationale a Romaniei.
La inaugurarea noului imobil al Primariei Berceni, care a costat circa doua milioane de lei – majoritatea fondurilor fiind asigurate de la bugetul judetului – au participat, alaturi de Mircea Cosma – seful administratiei judetene, candidatii USL Ion Luchian (Colegiul 3 Senat) si Alexandri Nicolae (Colegiul 7 Camera Deputatilor), consilierii judeteni Rares Enescu si Toma Pintoiu, primari din alte localitati prahovene, precum si oficialitati locale.
La finalul evenimentului desfasurat la Berceni, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, i-a fost inmanata diploma de Cetatean de Onoare al comunei, pentru sprijinul acordat localitatii. „Va promit ca aceasta comuna va deveni cel putin egala comunei Cornu – socotita prima comuna la standarde europene – ca dezvoltare si ca nivel de infrastructura”, a precizat Mircea Cosma.
V.STOICA