Petrolul a început perfect partea a doua a campionatului, cu o victorie obţinută la Piatra Neamţ. “Lupii” s-au impus cu 2-0, golurile fiind marcate, după pauză, de către Jeremy Bokila (52) şi Ovidiu Hoban (86).

Pe frigul pătrunzător de la Piatra Neamţ şi fotbalul s-a dezgheţat greu, Ceahlăul şi Petrolul propunând o primă repriză fără prea multe momente “fierbinţi”. A avut grijă, însă, Cristi Balaj să inflameze spiritele, prin câteva decizi controversate, centralul întâlnirii scoţând cu dărnicie cartonaşul galben din buzunar atunci când a fost vorba despre Grozav, Hoban sau Marinescu (suspendat pentru următorul joc), dar refuzând să i-l arate pe cel roşu lui Mahomed (min. 32), la o fază la care fundaşul central al gazdelor l-a trântit pe Bokila într-un moment în care petrolistul scăpase singur spre buturile adverse.
Petrolul a fost echipa mai pericolasă în prima repriză, Grozav (2) şi Boudjemaa (34) dându-i emoţii mari lui Miron, în vreme ce amfitrionii au sperat la “bomba” lui Al. Achim (40), la care mingea a trecut, de puţin, peste transversală.
Partea a doua a început ideal pentru “găzari”, BOKILA (52) modificând tabela cu un şut de la 18 metri, expediat în stânga lui Miron, iar trupa lui Contra a căutat, mai apoi, să-şi conserve avantajul. Tactica a dat roade, pentru că nemţenii s-au arătat incapabili să ameninţe serios buturile apărate de Bornescu, şi n-a lipsit mult ca Adrian Cristea (74) să dea lovitura decisivă, mingea, şutată cu efect de “decarul” ploieştean, ştergând bara din stânga lui Miron. Portarul gazdelor a “comis-o”, însă, cu patru minute înainte de final, atunci când a scăpat, printre picioare, mingea şutată de HOBAN, de la aproape 40 de metri, “lupii” obţinând, astfel, cele trei puncte puse în joc.
Cu victoria de la Piatra Neamţ, Petrolul acumulează 30 de puncte şi se menţine în preajma podiumului Ligii I. Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Ilie Oană”, echipa noastră va primi vizita lui FC Vaslui, într-o confruntare extrem de importantă pentru zona superioară a clasamentului.

www.fcpetrolul.ro