În perioada 24-26 decembrie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au intervenit pentru gestionarea următoarelor evenimente:

– 24.12.2012, ora 09:52 – incendiu casă particulară
În localitatea Urlaţi, strada 1 Mai , echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar A. Veronica.
Au ars: mobilierul aferent camerei de zi şi grupului sanitar, aparatură electrocasnică şi mobilierul din bucătărie.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 70.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 5.000 lei.
Cauza probabilă: flacără – aparate electrice lăsate sub tensiune sau nesupravegheate.

– 25.12.2012, ora 13:22 – incendiu casă particulară
În comuna Cocorăştii Mislii, sat Mal, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar V. Marian.
Au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 60 mp., tâmplăria din lemn, obiecte de mobilier şi materiale textile.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 80.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 10.000 lei.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

– 25.12.2012, ora 19:04 – incendiu casă particulară
În comuna Apostolache, sat Valea Cricovului, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar O. Daniel.
Au ars: acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. şi obiecte de mobilier aferente unei camere de locuit.
Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 200.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 25.000 lei.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum deteriorat.

– 26.12.2012, ora 13:36 – degajare zăpadă şi ţurţuri
În localitatea Sinaia, strada Calea Moroieni, echipajele de pompieri au intervenit pentru a îndepărta ţurţurii şi zăpada de pe acoperişul unor imobile.

– 26.12.2012, ora 16:10 – degajare zăpadă şi ţurţuri
În localitatea Sinaia, strada Fundătura Amurgului, echipajele de pompieri au intervenit pentru a îndepărta ţurţurii şi zăpada de pe acoperişul unor imobile.

– 27.12.2012, ora 05:24 – transport persoană supraponderală
În municipiul Ploieşti, strada Arhip Nicolae, echipajele de pompieri au intervenit pentru a o transporta pe numita C. Mihaela, în vârstă de 39 de ani, cu o greutate de aproximativ 180 kg, din imobilul proprietate personală la ambulanţa SAJ Prahova, în vederea transportării la UPU Ploieşti.

Echipajele SMURD au intervenit în 66 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.