În perioada 8 – 9 februarie, la nivelul I.P.J. Prahova au fost organizate mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a cauzelor generatoare de evenimente rutiere şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică.
Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii prahoveni au aplicat 553 de sancțiuni contravenționale în valoare de 133 844 lei.
Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 7 475 lei.
De asemenea, oamenii legii au întocmit 23 de dosare penale și au ridicat 38 de permise de conducere și 20 de certificate de înmatriculare.

EXEMPLE SEMNIFICATIVE:
– La data de 9.02.2013, în jurul orei 15.40, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în urma unei acțiuni desfășurată pe raza comunei Scorţeni, în Pădurea Uleea, au depistat un bărbat, care tăia material lemnos provenit de la arbori, care nu erau marcaţi,
Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori.

– În urma unei acțiuni, lucrătorii Politiei Ploiesti-Sectia 2, au depistat o femeie de 28 ani, din localitate, imediat după ce a sustras din incinta unui magazin produse cosmetice în valoare de 131,97 lei.
În urma cercetărilor, în sarcina acesteia s-a mai administrat probatoriul într-un alt dosar penal privind comiterea aceleiaşi infracţiuni de furt calificat săvârşit de către aceasta la data de 7.02.2013, din incinta aceleiaşi societăţi comerciale, constând în furtul de produse cosmetice în valoare de 200 lei, faptă despre care societatea nu sesizase Poliţia.
Instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a femeii pe o perioadă de 30 zile.

– În urma activităților desfășurate, au fost identificati principalii suspecți ai unui furt de cabluri si scule electrice sustrase la data de 07.02.2013 din Ploiești .
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

– La data de 9.02.2013, a fost depistat în mun. Ploieşti, B. ION, din com. Starchiojd, care conducea un autoturism deși emana halenă alcoolică.
A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Ploieşti, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal.

– Pe str. Emile Zolla, în zona Halelor Centrale a fost depistat un bărbat, care apela la mila trecătorilor.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de cerşetorie.

– În urma acțiunii organizate în Piaţa Halelor Centrale, Piaţa Nord şi Piaţa 1 Decembrie pentru combaterea comerţului ambulant ilegal, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 6000 lei ți au fost ridicate în vederea confiscării 400 Kg. legume și 1254 flori diferite sortimente, toate în valoare de 14540 lei.

– În urma controlului efectuat la un supermarket din Ploieşti, s-a constatat faptul ca societatea nu a respectat masurile stabilite de poliție în urma controalelor anterioare și a fost sancţionată contravenţional cu amenda in valoare de 2000 lei.

– În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din corn. Ceraşu, s-a constatat că vânzătoarea oferea spre vânzare țigări și băuturi alcoolice pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Polițiștii au sancționat contravențional vânzătoarea și au ridicat bunurile în vederea cofiscării.

– În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din corn. Teişani, s-a constatat că admninistratora oferea spre vânzare 5,5 litri alcool, fără a avea documente de provenienţă. Polițiștii au sancționat contravențional administratorea și au ridicat bunurile în vederea cofiscării.

– În urma unor activităţi specifice, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, Biroul de Investigaţii Criminale, au identificat un tânăr de 19 ani, din mun. Ploieşti, ca fiind principalul suspect al mai multor infracţiuni de furt, constând în faptul că în anul 2012, într-o singură noapte, a sustras geamurile oglinzilor retrovizoare de la opt autoturisme parcare pe str. Cameliei, din aceeaşi localitate.
Având în vedere probatoriul administrat s-a luat măsura reţinerii tânărului pentru o perioada de 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecatoria Ploieşti cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

– În urma investigațiilor efectuate, polițiștii din Urlați au depistat doi tineri de 18 ani, ambii din Urlați, cercetați pentru furtul unui cablu telefonic.
Totodata s-a stabilit că la comiterea faptei a participat și un alt tânăr de 19 ani din aceeaşi localitate.
În urma probatoriului administrat în cauză, față de aceştia a fost începută urmărirea penală, fiind luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, cu propunere de arestare preventivă.
Cercetarile sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a celor trei.