Numarul virozelor a crescut in ultima perioada, iar medicii de familie sunt in imposibilitatea de a imuniza populatia impotriva gripei. Ministerul Sanatatii nu a trimis nici pana acum in teritoriu dozele de vaccin pentru campania de imunizarea care ar fi trebuit sa inceapa inca din luna noiembrie. Prahovenii, in special cei in varsta, bat zilnic drumurile la medici in speranta ca vor primi vaccinul antigripal.
Medicii de familie spun ca deja numarul virozelor a crescut în această perioadă, iar riscul de imbolnavire este iminent pentru pacienții cu afecțiuni cronici sau pentru batrani. Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica asteapta si acum dozele de vaccin de la minister. Au primit luna trecuta 70.000 de lei din care au fost achizitionate 6400 de doze. Acestea au fost insa folosite pentru imunizarea personalului medical și a beneficiarilor din centrele de plasament. Medicii le recomanda pacientilor sa isi achizitioneze vaccinul antigripal din farmacii. Acesta costa intre 13 si 30 de lei, doza.

Mai multe informații despre acest subiect puteți afla urmărind Știrile Prahova TV din această seară, de la ora 19:30 sau 23:00.