Sarbatoarea de final de an in care jucatorii formatiei Chimia Brazi au parte de o masa festiva din partea conducerii a devenit traditionala. Daca anul trecut “sacrificarea porcului” a avut loc la casa de vacanta a lui “Nusu” Banica, acum s-a ales vila de protocol a sindicatului de la «Petrobrazi», din Cheia, unde fotbalistii au fost invitati, de joi pana vineri, la pranz.
Ca si acum un an, de pe pozitia a doua a ierarhiei din Liga a III-a, cu perspective de promovare, daca se urmeaza si o strategie corecta, chimistii au petrecut frumos. Cu sorici, vin si tuica fiarta la caldura tuciurilor cu carne, apoi cu o masa festiva, seara, alaturi de nelipsitii lautari si un gratar «in aer liber», fotbalistii s-au distrat alaturi de conducerea administrativa si tehnica. S-a vorbit putin despre fotbal, discutiile privind viitorul si strategia echipei pentru retur urmand sa-si faca loc in program de saptamana aceasta.

Olteanu a primit tort

Presedintele clubului sportiv Chimia Brazi, Romulus Olteanu, a fost «artizanul» petrecerii, initiativa sa fiind primita cu bucurie de fotbalisti, Visan, Neagu, Irimescu, Arnautu si ceilalati simtindu-se cum nu se poate mai bine. Olteanu a primit din partea colaboratorilor sai – «adjunctii» Marian Macovei si Bordei – un frumos tort, in forma de teren de fotbal, in interiorul mingiei fiind «ascunsa» si o statueta, un fotbalist, cu numele sau gravat, alaturi de cifra 1. Cifra pe care Chimia speram ca doreste sa o detina si in clasament, dupa disputarea returului. Banchetul a fost «pigmentat», cum nu se poate mai bine, si cu vizionarea meciurilor din Cupa Romaniei, de joi, partida Dinamo – Petrolul tinand «capul de afis». Mai ales ca, la Chimia, este plin de petrolisti, incepand cu antrenorii Octavian Grigore si Gheorghe Liliac si continuand cu jucatorii Irimescu, Neagu, Dinu, Minciuna, Nastase, Arnautu, acestia imbracand, in trecut, tricourile galben-albastre.
Alaturi de chimisti au fost invitati si cativa oameni care au ajutat echipa, atat din cadrul Combinatului, cat si din «exterior», Mihai Ion, fostul patron al echipei Prahova Tomsani, fiind unul dintre ei.

Radulescu a lipsit

Ceea ce era un zvon, anume plecarea lui Lucian Radulescu, fostul director executiv si, apoi, manager sportiv al echipei, de la Chimia, pare sa se infaptuiasca. Radulescu a lipsit de la petrecerea de final de an, atat conducerea, cat si Radulescu, evitand, deocamdata, comentariile lamuritoare. Probabil ca nu pentru mult timp.

Nastase, serbat

Chiar joi, unul dintre tinerii si talentatii fotbalisti ai Chimiei, Bogdan Nastase, a imlinit 19 ani, banchetul picand la tanc pentru a-si serba ziua alaturi de colegi. «Nasti», jucator care a debutat in esalonul secund acum trei ani, sub comanda lui Eusebiu Tudor, a fost «aruncat pe brate» de prietenii din echipa, care i-au cantat «La multi ani».

Tavi ar fi pe primul loc

Chimia are un punct de recuperat fata de ACS Urban Titu, echipa de pe primul loc, in acest moment, in Liga a III-a. Derbiul seriei se va juca foarte repede, in runda a doua din retur, pana atunci ambele grupari dorind sa « iasa bine din iarna ». Daca la Titu se vorbeste despre atragerea unui fabricant de automobile francez, cu afaceri in zona, alaturi de echipa, la Chimia, viitorul va fi « disecat » saptamanile urmatoare, antrenorul Octavian Grigore dorindu-si un lot din care sa nu plece cei care sunt certitudini, in acest moment si, desigur, sa poata intari echipa. Tavi a preluat Chimia in etapa a patra, cand echipa avea un singur punct in clasament, iar intr-o ierarhie neoficiala, realizata doar pe perioada mandatului sau, Chimia ar fi pe primul loc!
Marian DIMA