Judoka Andreea Chitu, legitimata la CS Petrom Ploiesti – Steaua Bucuresti, a detronat-o in clasamentul intocmit de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Prahova pe Alina Dumitru, o judoka mult mai cunoscuta, care a dominat ani la rand ierarhia celor mai buni sportivi prahoveni.
In palmaresul Andreei din acest an se regasesc patru medalii importante, obtinerea acestora contribuind in mod decisiv in stabilirea topului din 2011: medalie de bronz la Campionatul Mondial desfasurat la Paris, medalie de aur la Cupa Mondiala de la Jeju (Coreea de Sud) si alte doua medalii de bronz obtinute la Cupa Mondiala de la Sofia si la Cupa Mondiala de la Sao Paolo (Brazilia).
Sportiva pregatita de antrenorul Gheorghe Savu a realizat aceste performante in cadrul categoriei 52 de kilograme.
Printre laureatii clasamentului intocmit de DJST Prahova se mai numara Alina Dumitru, Violeta Dumitru (judo, ambele sportive fiind legitimate la CS Petrom Ploiesti – Steaua Bucuresti), dar si trei pugilisti de la CS Upetrom – Petrolul Ploiesti, antrenati de Ion Moroita si de Leontin Sandu: George Tudor, Roberto Stanga, Gheorghita Jugan. In clasamentul sporturilor neolimpice, primul loc revine echipei de karate traditional de la CS Conpet Ploiesti, antrenata de Aurelian Nicolae.
Remarcate au fost si doua sportive ale sectiei de popice de la CS Conpet (Alina Sanda si Claudia Simion), dar si doi reprezentanti ai radioamatorismului ploiestean- Cristinel Covrig si Coca Pavlic.
Premierea celor mai buni sportivi prahoveni va avea loc in data de 21 decembrie, la sediul DJST Prahova, in cadrul unei festivitati care va incepe la ora 10.00.
Edi MOLDOVAN