Încă o lovitură dată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi cu sprijinul Gărzii Financiare Prahova, pentru destructurarea unei grupări specializată în fraude intracomunitare.
În ziua de 16.03.2012, ofiţerii de investigare a fraudelor din judeţele Prahova şi Buzău sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova cu sprijinul luptătorilor din cadrul S.I.R Prahova au efectuat cinci percheziţii în imobile şi spaţii comerciale deţinute de patru suspecţi cercetaţi pentru fraude în tranzacţiile intracomunitare.
În urma descinderilor efectuate în Ploieşti, Buzău şi Boldeşti Scăieni au fost ridicate mai multe înscrisuri emise în numele societăţilor comerciale folosite de suspecţi, opt unităţi IT, care urmează să fie valorificate în activitatea de probaţiune. De asemenea, au fost indisponibilizate băuturi alcoolice în valoare de 120 000 lei, numerar – 12 000 euro şi un autoturism, în valoare de aproximativ 5.000 euro.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în cursul anului 2012 cei patru suspecţi ( G. N., de 41 de ani, din Braşov, M. M., de de 25 de ani, din Ploieşti, L. M., de 48 de ani, din Ploieşti şi K. R., de 26 de ani, din comuna Prejmer, judeţul Braşov) au achiziţionat mărfuri de la societăţi comerciale din România, simulând o livrare intracomunitară suspensivă de la plata TVA către societăţi comerciale cu sediul în Bulgaria. În realitate, marfa era comercializată pe teritoriul României, prin interpunerea în circuit a unor societăţi comerciale tip “fantomă” .
Până în prezent s-a stabilit că, prin această modalitate bugetul statului a fost prejudiciat cu suma de 2.300.000 lei.
De asemenea, G. Narcis este cercetat şi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune cu file C.E.C. şi bilete la ordin, fapte prin care au fost prejudiciate mai multe persoane juridice, cu suma de 450.000 lei.
Totodată, în perioada noiembrie 2008 – mai 2011, cei patru suspecţi au achiziţionat ulei comestibil de la societăţi comerciale din Bulgaria, produs scutit de plata TVA-ului, pe care l-au introdus în ţară şi l-au comercializat. Aceste operaţiuni au fost efectuate fără a înregistra marfa achiziţionată şi fără să achite TVA aferent şi impozitul pe profitul obţinut.
Bugetul consolidat al statului a fost astfel prejudiciat şi de această dată cu aproximativ 450.000 lei.
Suspecţii au fost prezentaţi instanţei de judecată, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă.