La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii prahoveni au intensificat activităţile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, la nivelul tuturor subunităţilor fiind organizate acţiuni poliţieneşti.
Ca urmare a activităţilor întreprinse, au fost aplicate 2.124 de sancţiuni contravenţionale, şi a fost constatată săvârşirea a 51 de infracţiuni.
Dintre acestea, principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier : 1.789 de sancţiuni contravenţionale aplicate. Totodată au fost reţinute 49 de permise de conducere şi 35 certificate de înmatriculare auto.
La data de 16.03.2012, pe D.N. 1, în localitatea Bărcăneşti, a fost oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Bucureşti către Braşov şi care a fost înregistrat de aparatul radar cu viteza de 97 km/h.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui I. Florin, care din verificări a rezultat că avea permisul de conducere anulat. În consecinţă, i-a fost întocmit dosar penal.

În ziua de 16.03.2012, S. Cristian a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, şi a oprit neregulamentar pe banda nr. 1. El a fost sancţionat contravenţional, împrejurare în care a fost constatat faptul că avea permisul de conducere suspendat.

P. George a fost depistat în timp ce conducea pe raza localităţii Măneşti un autoturism înmatriculat în Cehia.
În timpul controlului, el nu a putut face dovada de efectuare a inspecţiei tehnice a autoturismului, şi nici a asigurării carte verde valabilă.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru savârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Administratorul unei pensiuni turistice din Buşteni a fost sancţionat contravenţional deoarece nu a înregistrat 17 turişti care se aflau cazaţi în structura de primire turistică, iar pentru patru angajaţi nu existau contracte individuale de muncă.
Recepţionera unei alte pensiuni turistice din Buşteni a fost sancţionată contravenţional deoarece nu a înregistrat 13 turişti care se aflau cazaţi în structura de primire turistică, iar pentru un angajat nu exista contract individual de muncă,
Totodată, a fost constatat faptul că niciuna din aceste unităţi de primire turistică nu deţine certificat de clasificare valabil.