În perioada 20-22 martie 2012, la Consiliul Europei – Strasbourg, se va desfăşura a 22-a sesiune a Congresului Puterilor Locale şi Regionale.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, va participa în calitate de reprezentant al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România precum şi ca membru al comisiei CIVEX (Comisia pentru Cetăţenie, Guvernare, Probleme Instituţionale şi Afaceri Externe) a Comitetului Regiunilor.
Ordinea de zi a celei de-a 22-a sesiuni include mai multe rapoarte privind starea democraţiei locale şi regionale din Europa, în special în materie de democraţie locală în Lituania, Republica Cehă, Germania, Republica Moldova, Portugalia şi Bosnia şi Herţegovina. Aceste rapoarte se bazează pe vizitele Congresului desfasurate în anul 2011 în aceste ţări, pentru a monitoriza punerea în aplicare a Cartei Europene a Autonomiei Locale.
La o masă rotundă având ca temă „Oraşe Interculturale”, primari şi reprezentanţi ai administraţiei locale din Europa vor schimba opinii cu privire la modalităţile de guvernare. Preşedintele Mircea Cosma va avea o intervenţie pe tema “Nivele intermediare de guvernare şi exemple de bună practică”.
Consilierul judeţean Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte al Biroului Congresului Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei, va conduce delegaţia României la acest eveniment.