Nebuloasa in care se gaseste, in prezent, asocierea dintre SC FC Petrolul SA si Primaria Ploiesti devine, pe zi ce trece, mai greu de patruns. Ieri, in cadrul sedintei consilierilor locali ploiesteni, a iesit din nou la iveala faptul ca alesii pedelisti privesc drept o joaca de copii documentele in care se stipuleaza modul in care municipalitatea adera la ideea de fotbal performant intr-un moment in care nimic nu merge in aceasta privinta.
Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Ploiesti a fost inclusa o solicitare a conducerii SC FC Petrolul de prelungire cu cinci ani a asocierii cu Primaria Ploiesti, de pe urma careia doar societatea mentionata are de castigat. „Aceasta solicitare este o obraznicie”, a declarat consilierul PSD Ion Eparu, care a tinut sa arate ca nu se poate sa nu se tina cont de semnele de intrebare referitoare la transferul actiunilor in interiorul acestei firme. Cuvintele asternute in nota de fundamentare semnata de directorul general al SC FC Petrolul, Alexandru Crangu, au fost, ele insele, un afront adus consilierilor locali care mai si citesc proiectele de hotarare. Vezi Doamne, prelungirea pe cinci ani ar fi fost necesara pentru ca „s-a reusit formarea unei echipe de fotbal competitive care sa reprezinte cu succes fotbalul prahovean” si ca s-ar fi pus bazele unui solid centru de copii si juniori, pe langa necesitatea depunerii documentatiei de licentiere. Nu s-a precizat in care liga de fotbal si despre care echipa competitiva se facea vorbire…
„Nu putem sa ne jucam cu aceasta prelungire si trebuie sa ne luam masuri de siguranta cu privire la viitorul acestei asocieri”, a precizat Ion Eparu. Desi nimic nu i-a impiedicat pe „suporterii” primarului Andrei Volosevici sa vina cu propuneri de schimbare a proiectului referitor la prelungirea contractului de asociere dintre primarie si FC Petrolul, acestia au regandit situatia doar dupa ce consilierul Eparu a atentionat asupra capcanei celor cinci ani ceruti de conducerea echipei de fotbal.
Astfel, s-a ajuns la concluzia subita ca ar fi de ajuns o prelungire a asocierii cu doar un an. Probabil, initial, consilierii puterii au crezut ca „merge si asa” si ca tentativa lor va trece neobservata.
Pe de alta parte, tot ieri, a trecut, in sfarsit, in domeniul public al municipiului Ploiesti si stadionul „Ilie Oana”, dupa ce constructia a fost terminata in luna septembrie 2011. Si aici se dorea includerea unor chestiuni mai mult sau mai putin avantajoase pentru SC FC Petrolul, care, insa, au fost rectificate.
Faptul ca, in al doisprezecelea ceas, „exista o aplecare catre obtinerea unor rezultate pe ultima suta de mandat”, asa cum a declarat ieri consilierul Ion Eparu, este evident. Cum evident este si modul in care privesc alesii PDL din Consiliul Local Ploiesti tot ceea ce se discuta in acest for: in joaca, indiferent de consecinte!

Violeta STOICA